---> En deodorant




assalamualaikum teman~~

tetiba kat entry ak kali ni ada psl deodorant...nk lagi tetiba deodorant ni dpt jantina 'lelaki'. That's y dpt title En Deodorant..yeah...saje nk buat catchy title sebenarnya..nk tarik pembaca la katakan..hahahha...x ley blah gak ayat ak ni kan...ok..btw,mmg nk cite sal deodorant pom ni...sapa la x pakai deodorant kan..msti sume pakai..yg x pakai tu x tau la...mayb dye pnya zat2 racun x kuar kot...eh..ye ke??oh..mayb secrete melalui tmpat lain kot..

Terdapat beberapa bahagian dari tubuh kita yang dapat mengeleminasi zat² racun iaitu di belakang lutut, belakang cuping, di antara kaki dan ketiak. Zat² racun ini di keluarkan dalam bentuk keringat atau pom kita kenali sebagai peluh...

Kebanyakan Deodorant dipasaran menggunakan Aluminium Chlorhydrate (AC) terutama produk deodorant anti-peluh. Produk deodorant sebenarnya tidak berbahaya, tetapi bila ianya mengandungi AC risiko terjadinya kanser payudara amat tinggi.  Dengan penggunaan produk anti-peluh, ianya telah menghalang peluh daripada keluar. Akibatnya zat² racun tidak boleh di bebaskan daripada badan dan berkumpul di kelenjar getah bening di bawah lengan. Walaupun lelaki juga menggunakan produk anti-peluh, tetapi bahan² produk ini biasanya tinggal melekat di permukaan ketiak dan langsung tidak masuk ke dalam kulit. Berbeza dengan wanita, apabila mereka mecukur rambut ketiak dan menggunakan produk anti-peluh, bahan² kimia lebih cepat meresap ke dalam badan di sebabkan luka² kecil.



 Jadi, anda di luar sana tolong periksa produk deodorant yang ada di rumah, jika ia mengandungi AC lebih baik buang saja dan cuba menggunakan produk yang tidak mengandungi bahan AC ini seperti sabun Al-Ghar yang tidak mengandungi bahan kimia, hanya dari bahan asli dan semulajadi.walaupun anda berpeluh,badan dan ketiak anda tidak akan berbau.ffuuhhh...susah nye nk cri produk yg x de AC ni..td ak da check ingredients dlm Deodorant sume..kebanyakan nye ada AC...susah2x...

hmmm...bru2 ni my parents ada g seminar penjagaan kesihatan kat hotel perdana Kota Bharu...balik2 je dr seminar tu,abah ada cite..kalo nk buang bulu ketiak tu....sila gunting jgn dok tarik2 cabut je..sbb nnti pores akan ada..means terbentuk..bukan jgk..mcm bila kita tarik kan,ada la lubang nye kan..haa...x reti nk ckp cmna..yeehhaa...then bila kita pakai deodorant,chemical substances akan masuk/ menyerap masuk melalui pores tu kedlm tubuh..n akan menyebabkan breast cancer...ffuuhh...seram jgk...

then now da tau so,nk wat pe?? xkn nk berdiam diri n mengumpulkan chemical sbstances dlm tubuh je kan??huhuh..reduce the using of deodorant, jgn cabut bulu ketiak dgn menarik nye, seeloknya gunting atau cukur la kan..., then crilah deodorant yg ingredient nye x de AC... jaga kesihatan anda kerana itu adalah caranye kita menghargai anugerah ALLAH pada kita nih..ingt, semua yg ada pada kita ni adalah pinjaman ALLAH s.w.t kpd kita saja...so, brg pinjaman ni kita kena la jaga elok2 kan..INSYAALLAH...TC of ur health sume~~

p/s : kebaikan guna yg jenis roll n spray lak sy ase kalo roll tu akan menyebabkan baju yg kita pakai tu,bahagian ketiak akan keras ckit,n warna kuning...kalo spray x kan...so,x tau la..ikot keselesaan anda lah...hek3x....mintak maaf jika ada penggunaan perkataan yg x sesuai....huhu

---> little breath

assalamualaikum teman~~


give and take~moga sy menjadi seseorg yg membahagiakan setiap shbt yg saya ada...x kra di mana kita bertemu,kita berkawan..kawan selamanya..lagi indah bila kita bersahabat di dunia juga di akhirat~~insyaallah.
Khas utk sume rakan2 yg mengenali diri ini...maafkan diri ini jika saya bukan lah seorg sahabat yg baik.. teguri kesilapan ku,...kesalahan ku..moga sume itu menjadi pedoman utk diri ini~~ 

p/s ----> touching mlm2 nih..
     ----> little breath after short studying.
     ----> bnyk nk post p x larat...mcm2 cite nk tulis p MOOD is important..
     ----> rindu sume rakan2 yg ada.

---> renungan cinta

assalamualaikum teman~~

Kepada yg masih SINGLE...

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.

Kepada yg ragu2 dgn PERNIKAHAN.. .

Cinta bukannya mencari seseorang yg "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yg mampu menjadikan dirimu sempurna.



Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...


Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tidak benar2 peduli. Jgn bicarakan soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.



Kepada yg PATAH HATI...

Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg pengajaran dan hikmahnya.



Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA...

Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai tergolek sudah. Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil. Cubalah utk memahami. Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa sakit jika itu yg benar2 dialami.


Kepada yg ingin MENGUASAI...

Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata tdk bahagia dgn mu.


Kepada yg takut MENGAKUI...

Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya.





Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...

Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau tlh mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.

Cinta memang indah tp byk ranjau onak berduri didlmnye....Cintailah Allah maka Dia adalah sebaik-baik cinta dan pemberi cinta yang terbaik

---> Anniversary sygku

assalamualaikum teman~~

happy anniversary umi abah...
yg ke 21
moga sentiasa sihat 
bersama hingga ke akhir hayat
panjang umur murah rezeki..
kami syg umi ngan abah
sgt2x...
can't describe by words...




umi,abah, kakak mintak maaf kalo ada salah silap..
kakak ank yg nakal,degil..
kdg2 x dngr ckp umi..
kdg2 merajuk ngan abah..
kakak x pndai..tp umi ngan abah tetap sokong pe yg kakak buat skrg..
alhamdulillah..kakak nk teruskan perjuangan umi abah..
mendidik anak bangsa....
tp umi ngan abah ttp syg kat kakak 
n adik2
bukan ramai ada parents yg ley tahan ngan 
anak2 mcm kami...
kami sume nakal...
tq umi abah....
disaat kakak menaip ni...umi n abah kt mekah..
disaat umi n abah nk g
kakak peluk umi..
kakak peluk abah..
kakak nk ckp yg kakak syg umi abah...
kakak nk wish umi abah dpt haji yg mabrur..
insyaallah...
alhamdulillah juga..sbb umi abah smbut anniversary tahun ni kat sana...
moga dirahmati Allah...

---> Contest BAJU SAMA by ika puk puk

assalamualaikum teman~~



ok...sy nk ikot join contest BAJU SAMA yg di anjurkan olehika puk puk...hehhehe....




syarat nyer ber2-5 org..tp eqah, kami ber6..so xleyh la tinggal sorg2 kan.....yeeehhhaaa..kami ni dipanggil EXTENDED FAMILY......kami suka melakukan bnyk xtvt bersama...pakaian yg sama kami pakai itu adalah baju korporat....bnyk2 batch biology..ktorg je yg mempunyai baju korporat nih...kalo pakai bju ni kmi mesti ber6...ase selesa berbaju korporat n bersama 6 org nih..hehehehehe.....


---> miss double chin

assalamualaikum teman~~


x tahan..bila tngok muka kat cermin,nmpk ada terlebih dagu...hoh...bru pasan ada 2 dagu....comeyl x ada 2 dagu..asenyer mcm x je..sbb GEMOK...gemok!!!tp org tu ckp comeyl la ada 2 dagu..ngok ngek ang eh..mn ada comeyl..menunukkan gemok ada la....n bila ckp2 ngan one of my buddies,

ak:kat mn tah nk tngk tip hilangkan dua dagu nih..
mas:cari internet je ain..kompem ada...
ak:ok..nk balik cri la....hohoohh...bersemangat..

balik2,surf tenet cari keyword dua dagu...ku pening..xde pom...dagu runcing dagu pnjg ada la...ak give up...hah.. esok lak cri ag..tetiba kuar dagu berlapis...ha..tu la tu....keneng2 baca2 dapat la beberapa tips nih...upenye sbb blaku nye double chin ialah 1) makan terlebih 2) posisi duduk yg x betol...so,pndai2 doh la ak nk ubah tabiat2 buruk ni..ok..so,jom kita tngok pe yg patut kita wat...

--Senaman Dagu--
********************
1. Berdiri tegak & lihat ke hadapan. Menggunakan belakang telapak tangan,
lakukan pergerakan menyepak bergilir2 dgn tangan kiri & kanan. Lakukan
sebyk 40 kali.

2. Berdiri tegak & lihat ke hadapan. Jelirkan lidah sepanjang yg boleh.
Ulangi sebyk 10 kali. Pasti kita akan alami kesannya kerana otot di
bahagian leher akan berasa tegang & ketat.

3. Menggunakan otot muka & leher, cuba angkat bahagian bawah bibir
melewati bibir atas sejauh yg boleh. Ulangi sebanyak 10 kali.



klik sini utk lihat double chin extaminator~

so,kwn2, sapa yg ada mslh double chin tu boleyhlah mengamalkan exercise2 tersebut...tp berpada2 lah nk exercise pom..jgn la setiap masa dok exercise..tmbh2 ag time lecture atau kerja..jgn2x....yahooo...

---> sekeping KAD

assalamualaikum teman~~

sila sama2 boo kat ak...
boo pnjg serta pndek...waka waka ea..
sbb ape??sbb kad matrik ak ilang..
booo..pdn muke~~boleyh lak dye gelak..
ada je nk kena ngan ak ni..kang ak majuk lama bru tao...
aahahahhahahahah...sengal ag...
ak ngadu sbb risau...dye gelak...
n duit ak akan melayang 50 hinggit utk settlekan kad matrik ni
mula2 nk kena report kat pak guard..
aduyai....mls nk mengadap pak guard..
then g BC utk bayar denda...
kemudian mengadap ICT utk wat kad matrik bru..

ak sbnrnye bukan ape x nkwat bru...
1)sbb rugi hangus wit ak
2)sbb kad matrik bru n lama lain..kalao yg bru ada logo bru UPSI..
skrg,student yg pakai kad matrik ber'logo' baru adlh student sem 1
so,kalo ak pakai, org akan nmpk ak sem 1
x boleyh2x....jatuh saham ak senior kan...
wahhahaha..alasan x relevan..
tp moga2 lah kad matrik ak ni jmpa balik..

sbb ak nk sgt kad matrik ni :
1) nk anta buku kat library x leyh..da la da kena denda
2) nk kuar masuk blok susah sbb pas masuk adlh kad matrik
3) masuk kampus sorok2 sbb takot pak guard nmpk..
4) kad matrik pom kad atm bank jgk..walaupun x de duit dlm bank tu sbb da abes tp penting jgk tu
5) lps raya ni nk exam,so x de kad matrik mcm mn nk exam
6) identiti card...
S.E.N.G.A.L
hahhhhaaa.....


p/s : dah jmpa..dok ngan ayu...mintak ayu post cepat2x 

^ f.O.R.c.E ^

assalamualaikum teman~~

oowwhhhhhh!!!!
bila nk start study ni~~~
aduyai....nk tnggu MOOd ke sapa ag nih??
tolom la cepat...
next week nk balik umah dah...
study2x....study week da start da...
nk exam final dah...
study2x..
force urself~~

^ today was a fairy tale ^

assalamualaikum teman~~

yupp..today was a fairy tale..smile big sbb ape?? sbb many things happen mlm ni..yg buat ak mcm hentah pape...muahhahhaha...first n foremmost KUAR kan...then KANTOI lak tu...ngan rumate ku sendiri...n she's keep say to me 'TODAY WAS A FAIRY TALE'. mlm ni jgk my buddies noe bout it..ahahahha..mcm SENGAL kan ak.. mmg ak SENGAL pom...okies...keje x siap ag..chow..mmndgkan suka sgt dngr my adorable rumate keep repeating and playing that song...below,the lyrics...~~okies...TQ sume..n TQ jgk bwt nye...


Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Time slows down whenever you're around
I can feel my heart
It's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

ak suka kah atau apakah ??
mood skrg : cant be describe~~[_____________]

^ MOODY ^

assalamualaikum teman~~

haruslah sy moody ari ni...
ada la sbbnya...ok...
headache + heartache + temp. increase..
who'll not show any feelings...of kos la kan..
that's norm..
tolom jangan paksa sy ok...
sy sgt x suka...termoody ag....
+ ngan keje2 x siap..
ok tu salah sy....
ok STOP....

^ da end of sem3 ^

assalamualaikum teman~~

da end of sem 3 bngun pagi awl2x..tngok smart board yg separuh buat ak tnggl tu sudah disiapkan oleh ayu..ok..  1st mission complete...berhajat nk teruskan ngan mission ke2 tp x berkesampaian krn ntah hape2..malas ?? xtau. i'm not so sure...pagi yg gelap p sudah terang~~~lalallalla..ujan lebat pg td...ingt kan lebat smpai kol 8.upenye kol 7 dah reda....melepas hajat x mo p kls kan..wahahhaha..terrible.tp ak kan student yg bagus...mn leyh ak ponteng kls...tmbh2 ag last day of lecture for semester 3..wahahhaha....

bentang smart board
discuss subject genetic ngan dr haniza 
mkn burger + lepak kat surau ipsi
talk bout interseting topic with buddies
last talk from dr hasyimah.

n i just reach home at 3.30 o clock...tu dia..lebih dr pe busy..n ak pulang ngan muka yg boleyh kira seposen la..ahahhaha.....kalo x my rumate x kan tegur ok..

masak ikan sardin sbb teringin ngat nk mkn..
melantak nasik smpai bluurrppp...n still remember to said Alhamdulillah~~
will n gonna finish my reflection towards ICT in BIO..
mau basuh kain + potong kuku + mandi + berendam
hasilnye insyaallah COOL...

that's the story of my last lecture day of semester 3..gonna move to the study week..n i dun noe how many percent i'll study..coz i'm gonna back home next week...dngr kawan2 sume balik lmbt dekat2 nkk raya bru nk balik..ase mcm jeles lak..dyorg mesti leyh study leebyh kan dok cni...hohohohohoh...never mind..but i thinking of starting early n x la kalut2 at da last day bru nk study...nonsense kan..hohohoho...but that's wat i'm always did....hohohoho....n dis nite nk kuar ag...hmmmm...dun noe how i;m feel now....tolom lah..i need some1 to talk..some1 to give me an advice...some1 to tell me wat i'm doin is right o not...mayb my mum...but she's not here..frens?? i dun noe who will understand me..please..hmmm...that's wat i need now..nk chat nk gtau najidah...p she's busy on sending her last esaimen dis evening..ok nvr mind...let her finish her work 1st~~n after dis insyaallah ak nk story mory ngan dye...hohhhoho..okies....mau stop utk doing another stuff n for sure i'll aways remember all of u~~

^ Teluk Batik ^

assalamualaikum teman~~

my last esaimen of plant physiology is having a field trip at teluk batik..
it's just like a holiday for us...because we can njoy lot there...
instead of doing aur research project..we still have time to ride for banana boat..
swimming, shopping and lepaking of kos..
we're in a course...we're in a family..big family..
the best part n serious i'm sengkek after that is shopping la..
gler pnya shopping da mcm ada sugar daddy yg tolom bayar..
muahahhahaa..tp x pe ak beli utk my sibling je pom..
xde pom nk bg kt kekasih ke ape ke...family je ok..n best fren~~
there,lots of monkey..bngun je pg esok tu tngok monkey ngan beratur
ngah trun cari mkn da..serious bnyk..
mcm tngok semut berbaris cari mkn la kan..n da sadis part is 
when our camp site diceroboh oleh monkey2 ini...
abes selerak ngan sampah2 makanan..


 









hmmm...many things happen there...
da things that will remain in our memory..
forever n ever..

^ khilaf diri ini ^

assalamualaikum teman~~

ya allah....
ampunkan dosa2 ku ya Allah,dosa kedua ibubapa ku..adik2 ku..kaum keluargaku..
sahabat2 ku dimana jua mereka berada...
guru2 ku...
ampunkan dosa bakal suami ku ya Allah...
ya Allah...
hanya padamu ak berserah ya Allah...
tenangkan hati ini..
basahkan lidah ini dgn zikrullah mu..
jauhkan ak dari segala perbuatan maksiat..
jauhkan ak dari perbuatan yang menuju kpd perkara maksiat..
ak x kuat menghadapi godaan setiap itu..
ak ingin hati ku ini di penuhi rasa cinta..
namun adakah betul sekali tindakan itu..
ya Allah..
betapa rapuhnya cintaku pada mu 
sehinggakan ku masih mencari yang lain..
ku x pernah bersyukur dgn nikmat mu itu ya Allah...
ya Allah....
jika ak perlu jatuh cinta..
jatuh cinta kan lah ak pada seorg muslim 
yang melabuhkan cinta nya pada mu.
yang mana bisa merubah membimbing hidupku ini
kearah keredhaan mu ya Allah..
yg bisa menegur setiap kekhilafan ku..
yg mencintai ku hnya kerana mu ya Allah..
yg menerima diriku,keluargaku seadanya...
kuatkan lah hati ini ya Allah....
hati kecil ini masih mencari2 
masih leka di sini...
perlu di bajai disirami..

^ knp abg cintakan syg ek ^

assalamualaikum teman~~

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,

“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu….. 

Cinta sejati tidak bertambah kerana kebaikan dan tidak berkurang kerana kekurangan.....


dipetik dr sumber FB....bukan kisah sy semata2..ahahahhaha :D

^ S.E.N.G.A.L ^

assalamualaikum teman~~

sape tau pe mksud istilah sengal tu???ak pom x tau...p ntah la..mcm mn word sengal ni boleyh ada dlm kamus idup ak.....contoh2 sengal nye mcm mn...kita tngok dialog dibawah ook....hehehehehe

ak : fy,mlm ni i nk wat discussion kat cni..leyh x ???
fiffy : ok je...teruskan....heeee
ak : hmm...kan...mintak izin mcm mintak izin ngan suami kan.....
fiffy : nganga "__________" ha'ah...kan.....ahhahahaha...
*gelak sumpah mcm langsuyar....kalo org dngr kompem sakit hati,sbb kami wat mcm blok ni kami yg pnya..ahhahaahha*

S.E.N.G.A.L x scene kat atas????

ak : buzz!!! ada robot x ???
faiz : robot apanye ??
ak : robot tolong wat keje..
faiz : ada...
ak : bg stu....
senyap.......sshuuuuuuuuuhhhhhh...
ak : xmo bg eh???kedekut lorh hg ni..stu je pom ak nk...bukan bnyk...
< ak tukar status kat ym "faiz kedekut.mintak robot stu pom x nk bg">
faiz : tu dioo....letak status x tahan pnya...ahaahhaha....
ak : well.....

yg ni amacam ?? S.E.N.G.A.L x ???? mcm x je kan...ntah...

ak : < senyap...taip msg..senyum...smbil baring atas katil....huaargghhh.... >
fuhhh....tarik nafas atas bwh...buat gaya in n out...
fiffy : ain,knapakah kamu ???
ak : breath in n out....< fuhhhh >
fiffy : push2x...tolom2...sediakan air panas !!!!
ak : wahahahha...apa ni fy??ahahhahhaahha.....
< ada sapa2 paham ???? >

fy ke ak yg S.E.N.G.A.L ????

ak : < typing msg > ayu, sila dtg umah sy kol 8.30 ye..discuss kh ye..hohohoh..sila jgn lupa bwk segala mak nenek buku rujukan ye..heee...teetttt...
< tetiba am yg reply >
am : ok ~~~
ak : < blushing > apa yg ok ??
am : dah td ckp suruh bwk buku. dtg jgn lewat. 8.30 ke he???
ak : oit c.abg..silap anta la...ahahhahaa....
* hohooh...smpai msg pom silap anta....aduyai..apakah ini?? *

S.E.N.G.A.L jgk x mcm nih????

* pagi2 ni fana tag ak kat fb kat video cite kau laksana bulan yg watak firas ngan adrianna tu..so....ak pom komen la disebabkan ak pom minat gak cite tu*
fana : moga jmpa Firas anda di UPSI..
ak : ada ke FIRAS kt UPSI ni??uppsss...ada2x..ak tau dah sapa...ngee~~
fana : sila bgtau ak skrg !!!!ahaaha
ak : x mo ak bgtau...p dye tu baik la kot.....
fana : tetiba aku tertanya-tanya siapakah yg dimaksudkan oleh ain najwa amran...ish...mengkompiuskan..
ak :  ngee~~~~dlm hati ada taman..dlm taman ada bunga,,dekat bunga ada kumbang....
fana :  ‎....menci2.... tp xpa la... kalau org yg kata 2 baik... aku terima ja.. hahahahaaha... AMINNNNNN... moga2...
ak :  baik kot...hehehhe.....jgn menci2 meh syg2 meh...
fana : alolololo... kot??? ape2 je la.. aku nk berangan jap..
ak : ceh..berangan je keja na..ekekeke..pdhl berangan kat esaimen tu hey..hik3x...ak ase dye baik..hg msti suka dye kot..ngeeee~~
fana : sapa tah...sengal la..
< yg tu ak copy dr fb....fana said "sengal la.." > 

agak2 nye scene ni betol2 S.E.N.G.A.L ker???

hehheheehhehe....pape je la...tp kan kdg2 S.E.N.G.A.L tu ok jgk....sbb sbb S.E.N.G.A.L la ak leyh jd diri ak....tanpa kepura2 an...huhuhuhu....walau apa pun S.E.N.G.A.L atau x, biar lah berpada2x...xde menyusah n menyakitkan hati org lain..ok CHEERs...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...